Waarom praktiseer je bzc?

Roseline (21:24, 9 nov 2015)
Leeftijd vergeten, kan m'n tekst niet aanpassen op de tablet. Begonnen bij 9,5 week, nu 6 maanden.
Roseline (21:22, 9 nov 2015)
Het klonk me wel logisch in de oren. Om echt te beginnen was nog even een drempel. Door te lezen over successen toch de sprong gewaagd. Ik ben er enorm blij mee en zou niet meer zonder willen. Ik heb m'n dochter veel beter leren kennen. Ze zit bijna nooit in haar eigen ontlasting wat enorm fijn is. Ze maakt echt contact om aan te geven dat ze haar behoefte moet doen. Ok, als ze druk is met ontwikkeling weer even wat minder.
Sietske (14:19, 4 nov 2015)
In eerste instantie vanwege het niet willen gebruiken van wegwerpluiers, daarna de frustratie van dochter bij luiergebruik en bij de tweede het herkennen van signalen icm hoe blij mijn eerste is met zindelijk zijn. (2j / 5mnd)
Nel (14:12, 2 nov 2015)
Omdat het logisch is. (8,5mnd)
Maria (14:00, 2 nov 2015)
Praktisch, ik hou niet van luiers verschonen. (16 mnd en 3 jr)
Elianne (13:53, 2 nov 2015)
Omdat ik het fijn vind om mijn kindje te begrijpen en met hem te communiceren. Ook dronk mijn zoontje moeilijk, was ik 20min. met hem op de arm aan het lopen waarna hij in zijn luier poepte. Daarna kon ik hem verschonen en verder met voeden. Dit voelde zo gemeen en onnatuurlijk dat ik begonnen ben met bzc. (12m)
Nele (13:46, 2 nov 2015)
Impulsief een keertje op het potje gezet toen ik hem zag drukken. Met succes. Gewoonte geworden. Nu is het enorm praktisch. (21w)
Rianne (13:40, 2 nov 2015)
Luiers zijn vies, kind vind het niet leuk om op de rug te liggen als ik de luier moet verschonen, fijner voor het kind als ze zindelijk zijn, mijn moeder had ons ook vroeg uit de luiers. (18mnd)
Lien (13:34, 2 nov 2015)
Veel redenen smile-emoticon
- Ik vind het leuk om met DL te communiceren.
-I k vind het vies als er stoelgang tussen haar spleetje terechtkomt (dus stoelgang opvangen is voor mij een grotere prioriteit dan plasjes).
- Het is goed voor de huid van DL.
- Een kind dat enkel in luiers plast en poept leert zijn behoeften te negeren en leert dat een luier zijn toilet is. Ik probeer ervoor te zorgen dat ze bewust blijft van het feit dat ze moet poepen of plassen en dat ze dat best op een potje o.i.d. doet. Dat lukt niet altijd maar dat vind ik niet zo erg.
- Ik hoop dat ze hierdoor sneller zindelijk zal zijn maar dat is niet de hoofdreden.
- Ik gebruik wasbare luiers en het scheelt veel dat daar zelden poepluiers tussen zitten.
- Ik kan DL in haar blootje vasthouden of laten rondlopen, want ik kan inschatten of ze zal plassen of niet. Als de luiers op zijn, kan ik wel even zonder. (9mnd)
Astrid (11:28, 2 nov 2015)
Hij is er zelf mee begonnen met 5 maanden (wilde niet meer in zijn luier poepen) en ik heb geluisterd en hem gevolgd!