Welke signalen herken je? Zijn die veranderd in loop van tijd?

Roseline (21:59, 9 nov 2015)
In de draagdoek onrustig zijn met de beentjes, friemelen. Soms ook huilen, ook wel tijdens de voeding. Tijdens de voeding sowieso onrustig met de beentjes. Lijkt op boertjes signaal, maar gelukkig komen boertjes er extra makkelijk uit op het potje :). En één plasje aan het eind van de voeding is wel standaard.
Roseline (21:56, 9 nov 2015)
Toen ik begon bij 9,5 week: de beentjes druk bewegen en ze dan stil houden/strekken en een bepaalde, soort dringende blik in haar ogen.
Toen ze rammelaars de vast kon houden, zo rond de 3 maanden, liet ze die vallen en maakte dan een hu heu achtig geluidje om m'n aandacht te trekken.
Met ruim 4 maanden even een dip ivm ontwikkeling.
Rond 5 maanden meer op gevoel, en toch wel het onderbreken van de activiteit. Ze legt nu haar speeltje niet meer weg, ze speelt verder of pakt het weer op. Sinds twee weken gaat het speeltje mee naar het potje. Soms ook nog een hu geluidje. En ze kijkt naar me, of doet haar hoofdje omhoog. Maar dat hoofd omhoog kan ook wat anders betekenen. Het is nu met 6 maanden op signaal en gevoel.

Signalen s nachts: met ruim 3 maanden de beentjes optrekken en neer laten ploffen. Nu met 6 maanden onrustig met de beentjes, of even aanhappen en loslaten of bijna aanhappen (ze slaapt naar me en ik lig met blote borst).

Signaal als ze niet moet of klaar is: slaan met haar rechter beentje.
Sietske (14:22, 4 nov 2015)
Bij dl1 was het niet zo duidelijk, ging wel op bepaalde plekken 'staan' (onder de tafel, aan een tafeltje in de woonkamer) en kon na een tijdje ook met een geluid aangeven dat ze moest. Bij dl2, onrustig, met benen trekken/ billen omhoog duwen, een jammerig huiltje. (2j / 5mnd)
Nel (14:15, 2 nov 2015)
In het begin duidelijk (mond vormde O, tong uitsteken), ondertussen minder duidelijk (timing en beginnen persen). (8,5mnd)
Maria (14:03, 2 nov 2015)
Met name vaste momenten. En meteen van schoot/uit fietsstoel etc. (16 mnd en 3 jr)
Elianne (13:56, 2 nov 2015)
Mijn zoontje gaat 'zeuren' en kijkt heel wanhopig uit zijn ogen. Niet veranderd. (12m)
Nele (13:49, 2 nov 2015)
Opspannen van bekken, gezichtuitdrukking, stiller dan anders.
In het begin enkel de voorgaande. Laatste week ook wapperen met armen en duidelijk van zich laten horen (lijkt alsof hij het me duidelijk wil maken). (21w)
Rianne (13:42, 2 nov 2015)
Poepen is tranen en een persgezicht trekken, plassen is volgens mij stil staan maar heel moeilijk te zien. (18mnd)
Lien (13:36, 2 nov 2015)
Die zijn zeker veranderd. Vroeger een kort huiltje voor een plasje. Stoelgang ging toen ze nog uitsluitend bv kreeg altijd tijdens de voeding. Ze liet dan de tepel los en keek heel serieus -> snel potje eronder. Na een tijdje zei ze 'buh' als ze moest poepen. Wanneer ze op haar rug lag te spelen liet ze haar speelgoed los en strekte ze haar beentjes om aan te geven dat ze moest plassen. Nu ze kan kruipen en staan is het wat zoeken naar nieuwe signalen. (9mnd)
Astrid (11:38, 2 nov 2015)
Ik zette hem elke ochtend op het potje voor zijn poepje (tot 1 jaar ongeveer) daarna gaf hij het duidelijk zelf aan (met woorden). Voor plassen had hij een duidelijk signaal: hij keek mij indringend aan en draaide met zijn knuistjes. Verder deed ik ook vaste momenten: voor en na het slapen.