Hoe verloopt het bzc-proces bij jullie? Ervaar je ups en downs, en zo ja, hoe komt dat, denk je?

Roseline (22:03, 9 nov 2015)
Ups en downs. Bij een schok in de ontwikkeling een down. Dan is ze met andere zaken bezig. Daarna is het weer even zoeken naar de signalen. Momenteel een up, heerlijk is dat. Maar 2-3 missers per dag. Ligt meestal aan mij.
(9,5 week begonnen, nu 6 maanden)
Sietske (14:24, 4 nov 2015)
Wisselend en zeker ups en downs. Hoe druk en moe ben ik zelf, hoe goed kan ik opletten, bij het leren van andere dingen die interessanter zijn ook minder aangeven door kindje.

Bij dl1: luier uit, op potje bij plas/poep,heel veel dweilen! Dochter werd panisch van het potje/wc/wasbak/handdoek en wilde geen luier aan. Dus elke keer veel stress als ze moest poepen. Na 18 mnd nieuwe methode (zindelijk mk is kinderspel) met heel snel succes (vaste momenten, daarna ging ze zelf ook op het potje) Ze kon toen al wel aangeven dat ze moest plassen of had geplast. Met twee jaar dag en nacht zindelijk. DL2: boven het potje/wasbak bij signalen. In eerste instantie succes bij zowel plasjes als poep, maar na een tijdje frustratie van dochter als ik luier uit deed en boven wasbak hield. Houding niet fijn? Ik wacht nu tot ze zelf kan zitten en probeer het af en toe nog wel bij poep.

(2j / 5mnd)
Maria (14:04, 2 nov 2015)
Nee. Is heel makkelijk. (16 mnd en 3 jr)
Elianne (13:57, 2 nov 2015)
Tot 6mndn redelijk, daarna van goed tot weken van minder. M.i. doordat hij ontwikkelde, kruipen, staan, speelgoed ontdekken enz. Vanaf +-11mdn ging het weer véél beter. (12mnd)
Nele (13:49, 2 nov 2015)
Na een maand stoelgang op het potje (zonder ongelukjes) 2 maal in luier behoefte gedaan. Opvallend was dat zijn stoelgang harder was dan anders en hij op zijn vaste moment geen stoelgang maakte op het potje.
Misschien heb ik onvoldoende gewacht tijdens het potjesmoment of is verandering van voeding de oorzaak. (21w)
Rianne (13:43, 2 nov 2015)
Ups en downs ja, waarom? Mevrouw moet wel willen, anders zit ze niet ontspannen op de pot en gebeurt er dus niets. (18mnd)
Lien (13:36, 2 nov 2015)
Ja, maar vind ik logisch omdat ze volop aan het ontwikkelen is. (9mnd)
Astrid (11:41, 2 nov 2015)
Tussen 5 en 12 maanden heeft hij 5 x in zijn broek gepoept. Dit was met diarree door tandjes. Vanaf dat hij wist dat hij diarree had, deed hij dat zelf op het potje. Hij kon zijn sluitspieren dus heel goed controleren! Met plassen doet hij sinds het begin ook bijna alles op het potje, maar compleet zonder ongelukjes sinds hij 2 is. 's Nachts zou ik hem eruit moeten halen (hij kreunt altijd als hij moet plassen) maar als hij te moe is plast hij soms nog in zijn broek ('s nachts).
Riëlle (22:43, 1 nov 2015)
Tot nu toe (twee maanden) gaat het redelijk steady goed. Poep had ik direct vanaf de dag dat ik begon eigenlijk alleen nog maar op het potje. Plasjes gaan heel wisselend; soms bijna alles op het potje, dan bijna alles in de luier. Waarom? Geen idee.
Diana (20:37, 1 nov 2015)
Ik vang de signalen vaak maar moeizaam op. Ik ben vaak te laat. Krijg het maar moeilijk in mn systeem. Poepsignalen geeft dochter (voor mij) niet duidelijk, dus die gaan meestal in de luier. Plassignalen zijn wel duidelijker herkenbaar, maar ben wel vaak te laat.